Калинка Пенчева може да напусне работа само по собствено желание

Говорителят на Областната дирекция на полицията във Варна Калинка Пенчева, която нарече гражданин „селски глупак”, не може да бъде уволнена, както поиска премиерът Бойко Борисов. Според закона, като майка на 6-годиншно дете, Калинка Пенчева може да напусне работа само по собствено желание.

 
„Обществото следва да очаква Пенчева да се извини за своето поведение и да подаде молба за напускане”, коментира в студиото на „Здравей, България” Антоанета Цонева от Института за развитие на публичната среда.
 
Тя не скри възмущението си от разкритията, че „селският глупак” Боян Максимов е бил подложен на истински тормоз през изминалите месеци, само защото засне трима полицаи, спящи в патрулка полицаи по време на дежурство.
 
„Момчето дори е лежало една нощ в ареста по обвинения в буйство. Съставени са му много актове, включително за това, че не носел личната си карта”, разкри още Цонева.
 
Тя бе категорична, че действията на Боян трябва да се приемат като форма на граждански контрол, а не да се наказват с тормоз.
 
Целия разговор с Антоанета Цонева, както и репортаж по случая с Калинка Пенчева, гледайте във видеото.