Заведението се намира в австрийската столица

Едно от най-популярните кафенета за котки в Европа се намира във Виена. В нестандартното заведение не се допускат кучета.

 

Кафене в компанията на котки - това е възможно във новооткритотовиенско кафене за мъркащите животинки. Идеята хрумва на японец, живеещ от години в австрийската столица. След няколко годишна борба с властите за получаване на съответните разрешителни, кафенето вече е факт.

Пословичната любов на виенчани към кафе специалитетите и приятната, релаксираща компания на четириногите домакини правят кафенето атрактивна място за отмора и среща с приятели.

Тази нова за Европа тенденция всъщност не е нова за Тайван. Именно там през 1998 г. в Тайпе отваря първото котешко кафене. Впоследствие става популярно и в Япония. Първото кафене от този тип е открито в Осака през 2004 г. Популярността на тези заведения в Япония, и особено в Токио, се дължи най-вече на често срещаните забрани за отглеждане на домашни любимци в жилищните сгради.

От друга страна, те предоставят възможност за социални контакти в забързания и понякога самотен градски живот. Пиенето на кафе в приятна обстановка и в компанията на котки има доказани ползи за намаляването на стреса и релаксиращо действие.

Още любопитни малки истории от големия свят можете да гледате в предаването на Дойче Веле – „Уърлд сторис” в събота от 7.30 часа.
 

Репортер: Живко Константинов