Вместо обичайните шествия по улиците, те предпочетоха да зарадват с подаръци децата от домовете за сираци

Рокерите в цялата страна се готвят да поставят края на тазгодишния мотосезон. В Пловдив любителите на високите скорости заземиха моторите си по нетрадиционен начин. Вместо обичайните шествия по улиците на града, те предпочетоха да зарадват с подаръци децата от домовете за сираци и за последно преди зимата да ги повозят на мощните си машини.

Така рокерите от пловдивския клуб “Хуните“ зарадваха децата от дом „Мария Луиза“. Повечето от тях никога не бяха докосвали пистов момотор. За това преживяването им стори невероятно и отключи детските им мечти.

Владимир Кръстев е на 39. Запалил се по моторите от малък и въпреки че скоро ще стане баща за четвърти път, не спира да обикаля по улиците. Не пропуска и рокерските събори.  

„Въпреки че в очите на всички сме черно облечени, лоши хора и навсякъде говорят лошо за нас, ние показваме на всички, че ние сме хора с много добри сърца. И аз самия имам две деца и гледам още едно и чакам четвърто дете”, разказва Владимир.

Всъщност Владимир и съпругата му наскоро са осиновили едно от децата, които отглеждат. Не само те, но и останалите рокери са решени да помагат на децата без родители.

„Най-лесно е да седнеш и да празнуваш, по-хубаво е да има някакъв ефект от цялата работа. На тези деца все пак някой трябва да помага”, убеден е Николай Шекерджиев – също член на клуб „Хуните”.

Рокерите са подготвили за децата торбички с подаръци, сред които сладки неща, детска козметика и други неща, които смятат, че ще им донесат радост.

Децата ще запомнят този мотосезон с подаръците и обиколките с моторите. А за рокерите най-важна е равносметката – нито един инцидент на пътя през този сезон.

Повече гледайте във видеото.

Репортер: Благой Бекриев