Кметът на Ягодина каза, че няма достатъчно хранителни запаси

Около 500 уши от смолянското село Ягодина са откъснати от света. Причината е, че единственият път към тях - през  ждрелото, е затрупан с над 30 тона скална маса. 

 
Срутването е предизвикано от интензивните валежи през последните дни. При падането си част от канарите отнесли подпорната стена  в реката под каньона. Като по чудо на пътя им нямало хора и автомобили.
 
Кметът на  Ягодина Митко Сакалев обясни, че хората в селото са в паника. Работещите извън Ягодина нямало как да се придвижват. Липсвали и достатъчно хранителни запаси.
 
От Община Борино, в чиято територия попада пътят, рано сутринта в понеделник изпратили  багер да разчисти скалите. Шофьорът обаче се отказал още в първите минути, тъй като от вибрациите на машината започнали отново да падат скали.
 
По-късно на мястото пристигнаха и експерти от „Гражданска защита”, които потвърдиха страховете на местните – че около 100 тона скална маса може да падне всеки момент. 
 
„Вариант е евентуално алпинисти да се спуснат и с подемни възглавници да отлепят скалната маса да падне долу”, обясни за Новините на Нова главен инспектор Цветан Стоилков. Той поясни, че това обаче може да отнесе целия път.
 
Репортер: Анелия Веселинова