Лифтът за всички ще бъде безплатен

Ски сезонът на Витоша ще стартира в петък с нощно каране. Откриването ще бъде от 18,30 ч. на писта "Витошко лале", като лифтът за всички ще бъде безплатен. Новината бе потвърдена в официално изявление от оператора на комплекса "Витоша ски". От дружеството обаче заявиха също, че са изненадани от некоректното отношение на държавата и общината.


"С учудване разбрахме, че още през месец ноември при липсваща наредба, която да урежда наемането на пистите на Витоша, Изпълнителната агенция по горите е отдала на ски учителите от сдружение "Витошки ски и сноуборд училища" харесаните от тях места в планината. Нещо повече - тези договори са използвани като основание от Столичната община да им издаде услужливо разрешения за поставяеми обекти, макар че се касае за строежи, които следваше да бъдат премахнати много отдавна и за които има надлежно издадени заповеди от СО и потвърдени от съда", се казва в съобщението на "Витоша ски" до медиите.

 

От дружеството отправиха и въпроси относно проблемите на планината край София.


"Защо и държава, и община нарушават закона, за да угодят на група ски учители? Защо отговорните данъкоплатци като "Витоша ски" са вечните виновни?

 

След серия скандали през миналата година се стигна до отмяна на ски сезона и затваряне на съоръженията. Причината за това бе несъгласието на "Витоша ски" АД с поправки в Закона за горите.