По-строги мерки очакват футболните клубове у нас

Бюджетът на БФС за следващата година ще бъде намален с 1,8 милиона в сравнение с този за 2012-а година. Така футболната ни централа ще разполага с 7,5 милиона. Според нейния президент, Борислав Михайлов преструктурирането е наложително по две приични. Едната е, че на българския национален отбор не предстои касов мач по подобие на този срещу европейския вицешампион Италия през септември.  Другата причина е финансовата криза, заради която все по-трудно се намират спонсори.


След Изпълкома на БФС днес още стана ясно, че футболните клубове в страната ще спазват нови финансови правила. Отборите ще бъдат подложени на вътрешен мониторинг, който е независим от проверките, които правят от УЕФА. От този мониторинг ще зависи лиценза на съответния отбор не само за евротурнирите, но и за родното първенство.


"Това изискване идва от УЕФА. Не е задължително, но е препоръчително. На същата проверка бе подложен и ЦСКА. Финансовото положение на тимовете у нас се влошава и този мониторинг ще се провежда на всеки три месеца", разкри Борислав Михайлов.