Семейство Тодорови се изкачиха на 1850 метра надморска височина, за да подишат чист въздух

Не всички са привързани към празнуване на Рождество край домашното огнище. Пракрасният декемврийски ден буквално не беше за изпускане за всички които предпочитат движението и спорта.


Какви обаче бяха възможностите за движение, освен това от кухнята до масата и от апартамента до родителите в съседния вход, провери Данаил Глишев.


Цяло семейство по Коледа и то на 1850 метра надморска височина. Тодорови използват всеки хубав зимен ден, за да се качат до пистите на Алеко и да забавляват дъщеричката си.


„Вчера го решихме, вечерта, защото  разбрахме, че времето ще бъде хубаво и решихме да го използваме максимално. Сега с лифта, иначе с колата, но от 11:00 до 14:00 часа не дават да се качват с коли и е малко неудобно”, разказват Даниела и Иван.


И да има някакви неудобства, все пак, най-вече важни са  емоцията и чистия въздух.


И майката на малката Ема отчита, че детето не настива, въпреки че е часове навън, в снега.


„Тя няма тренинг да седи навън в зимния период, а тук се прибираме само за обяд вътре в хижата, което отнема не повече от 40 минути след което пак излизаме. Така че тези четири часа прекарани активно навън, не знаехме как ще се отрази, но е в добра посока”, радва се майката.


Другите семейства също са водени от подобни мотиви. Така планината даде най-доброто от себе си за Коледа.


Повече по темата може да гледате във видеото.