Бургазлийката Станимира е украсила и елхата със свои творения

Необикновена колекция от бижута и аксесоари изработва бургазлийка в дома си. За стилните си творения тя използва единствено рециклирана пластмаса и лепило.

 

Станимира определя колекцията си от бижута като вдъхновение и щипка лудост. Още лятото бургазлийката се увлича по изработването на бижута. От най-невероятния материал - рециклирана пластмаса. Тоест - бутилки от бира, безалкохолни, от шампоани и кутийки от сладкиши.

 

„Един материал, който всички имаме в домовете си и който ежедневно пренебрегваме и изхвърляме боклука може да се превърне в нещо наистина красиво”, каза Станимира Грег.

 

И превръща труда си в дръзка и стилна колекция, която не може да бъде купена никъде. Станимира е подарила над 100 гривни, колиета, обици, пръстени и брошки на свои близки, приятели и съседи. Нарекла е колекцията си „прозрачности”.

 

„Ето и това направи Станимира за Коледа. Напоследък я виждам все по-малко, защото тя е изцяло отдадена на заниманието си. А то наистина и носи удоволствие”, споделя Ричард Грег,  съпруг на Станимира.

 

Станимира е украсила елхата със свои творения, направила е гирлянди за прозорците, дори и цветя. Работи по арт пано от капачки на бутилки от безалкохолни.

 

„Искам нещата ми да бъдат приемани не само като произведение на изкуството, но и да покажа лично отношение без да го налагам на другите, към опазване на околната среда”, казва Станимира Грег.

 

Тя не желае да продава на сергия колекцията си, но планува изложба - и у нас, и в чужбина.