Внасят подписка до главния прокурор

Над 10 000 подписа с искане за съд за делегатите, удряли Октай Енимехмедов, внесоха при главния прокурор представители на граждански комитет „Равни пред закона”. Спорех тях освен за Енимехмедов, наказание трябва да има и за тези, които му нанесоха побой по време на конгреса на ДПС миналия месец.

 

Хората, подкрепили искането до главния прокурор, настояват всички да са равни пред закона, независимо от пола, етническата и религиозна принадлежност или общественото им положение. Представителите на гражданския комитет са убедени, че делегатите ще бъдат подведени под наказателна отговорност и изразиха учудването си, че прокуратурата все още не се е самосезирала по случая.

 

Веднага след като нападна Ахмед Доган с газов пистолет по време на конгреса на Движението за права и свободи, върху младия мъж с ритници и удари се нахвърлиха няколко души.

Впоследствие в интернет хиляди се обявиха за равни права пред закона. В събота в няколко града в страната се проведоха и протести в защита на тази кауза. На тях обаче присъстваха малцина.