Исканията на протестиращите с отънелите джобове са напълно справедливи, каза министърът в оставка

Имам отбор, имам кауза, имам и мисия и ще се боря за доверието на българските граждани”. Това заяви министърът по управлението на еврофондовете в оставка Томислав Дончев в студиото на „България говори”.

 
Той бе категоричен, че все още не е дошъл моментът да се отказва от политиката.
 
„Категорично обаче няма да участвам в служебен кабинет. Но през оставащите ми няколко дни като министър ще се опитам да свърша максимално много работа”, коментира Дончев.
 
Той призна, че най-големият успех на Симеон Дянков, чийто пост във финансовото министерство трябваше да заеме преди дни, е запазването на финансовата стабилност на страната.
 
Исканията на протестиращите с отънелите джобове са напълно справедливи. Някои от тях обаче са и утопични”, каза още министърът.
 
Той определи като „симпатична” идеята за това гражданите да участват по-дейно в управлението на държавата, като не бъдат само наблюдатели, а част от процеса за вземане на решения.
 
Дончев каза още, че подкрепя исканията на протестиращите за мажоритарен вот и намаляване броя на депутатите, но бе категоричен, че времето до следващите избори няма да стигне за осъществяване на тези промени.
 
Целия разговор на Константин Вълков с министърът в оставка Томислав Дончев гледайте във видеото.