Протестиращите искат и оставката на областния управител Муса Палев

Днес е 59-ти ден на протести срещу кабинета "Орешарски". Въпреки неделния ден, хората отново се събраха, за да тръгнат на традиционното си шествие към парламента. 


Въпреки малкия си брой от последните дни, протестиращите от жълтите павета се заканват отново да окупират Народното събрание идната седмица. Тогава депутатите ще се върнат на работните си места, заради ветото на президента.

 

 

Около 50 души протестираха в Благоевград с искане за оставка на правителството. Към тях се присъединиха протестиращи от София. В Благоевград хората искат оставката и на областния управител на Благоевград Муса Палев.

 

Протестиращите коментираха, че е време правителството най-сетне да подаде оставка. „Не искам това правителство да е на власт. Как не го разбраха? Целият свят вече знае за България, целият свят знае, че ние не ги искаме. Само те не искат да го разберат”, казаха присъстващите на протеста.

 

Със скандирания "Оставка", "Елате с нас протестът е за вас" и транспаранти "България каза: Орешарски върви си" и "Палев вън" протестиращите окупираха за около половин час един от централните площади в Благоевград. 

 

Повече за протеста вижте във видеото.