Все още се изясняват причините за проблема

Тежка авария в съоръжение "Орион" в квартал "Захарна фабрика" е причинила спирането на тока в част от центъра на столицата, съобщиха ЧЕЗ.

 

В 10.58 ч автоматично изключи кабел 110 киловолта „Захарна фабрика“ в подстанция „Орион“, което доведе до отпадане на подстанции „Средец“, „Боримечката“ и „Витоша“, допълват от дружеството. Без ток са районите „Илинден“, „Сердика“, „Триадица“, „Красна поляна“, „Възраждане“, „Оборище“, „Средец“, „Красно село“. Засегнат е електротранспортът и телефонният център на ЧЕЗ.

 

Извършват се превключвания и се работи за възстановяване на тока на засегнатите райони. Всички аварийни екипи на ЧЕЗ работят за изясняване на причините за аварията и нейния обхват. Компанията поддържа връзка със Столична община. 

 

Спирането на тока в центъра се отрази и на движещите се в тази част на София трамваи. Част от тях няма как да се движат, докато не бъде разрешен проблемът. 

 

Телефонната линия на ЧЕЗ беше временно недостъпна заради повреда. Тя беше отстранена сревнително бързо, но връзката с операторите остана затруднена поради огромния брой обаждания на граждани. 

 

Всички аварийни екипи се включиха в отстраняването на аварията. Изясняват се причините, довели до нея.