Директорът обеща да изплаща заплатите на бившите си служители от януари догодина

С освирквания, жива верига и опит да блокират подбалканската железопътна линия над 100 бивши работници от Вагоно-ремонтия завод в Карлово поискаха да им бъдат изплатени дължимите заплати. Някои от тях имат да получават пари от преди три години. Като сумите за всеки са различини - от 2 до 20 000 лева.


Над 20 полицаи застанаха от двете страни на линиите и осуетиха намерението на бившите работници да спрат за два часа по обед влаковете за София и Пловдив. На трима от тях полицията връчи предупредителни протоколи.


Работниците вътре, които бяха около 140 души, не излязоха да покрепят бившите си колеги, тъй като в петък им е била изплатена заплатата за май.


Заедно с осъдилите предприятието, над 150 са по списък бившите служители на вагонния завод, които имат да получават хиляди левове.


Напрежението отвън ескалира след като протестиращите научиха, че вътре в този момент директорът прибира парите от поредната изпълнена поръчка - вагони за Германия и започнаха да викат под прозорците.


Директорът се появи, но не се спря пред бившите работници. По-късно до Нова телевизия ръководството на завода изпрати писмо, че предприятието няма да изпадне в несъстоятелност и че ще започне да изплаща заплатите на бившите си служители от януари догодина.


Повече по темата гледайте във видеото.


Репортер: Благой Бекриев