Пари за по-евтин ток в енергетиката няма, смята представителят на опозицията

Намеренията на управляващите да се справят със злоупотребите в енергетиката няма да намали цената на електричеството. Такова мнение сподели в „Здравей, България” депутатът от ГЕРБ Валентин Николов.

 

„Проблемът е друг. До 2020 г. трябва да вложим 1,5 млрд., за да могат топлоцентралите да изпълнят изискванията на Европейската комисия за замърсяването на атмосферата. Тези пари в момента ги няма в системата. От друга страна 5-ти и 6-ти блок (на АЕЦ „Козлодуй”) трябва да бъдат удължени… трябва да се влеят много милиони, за да можем да удължим техния живот”, посочи бившият директор на ядрената централа.

 

„За мен резерви в енергетиката няма”, категоричен беше представителят на бившите управляващи. „Няма как да повишите цената на доматите, а да намалите цената на шопската салата, образно казано”.

 

Николов коментира и темата за плащанията по АЕЦ „Белене”, продължили и след спирането на проекта. По думите му, ако са давани пари за продължаването на обекта, а не за неговата консервация, това е скандално.

 

Целия разговор с Валентин Николов и депутата от "Коалиция за България" Таско Арменков гледайте ТУК.