По думите му кабинетът е импотентен

И днес няма да се регистрираме, ако няма кворум, категорично заяви в "Здравей, България" лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. По думите му кабинетът на Пламен Орешарски е импотентен.

 

"Защо ще им правя кворум, бе", попита реторично бившият премиер.

 

„Когато се избира кабинет, трябва да има 121 човека в залата, които да гласуват за него. Като се избира председател на парламент – също. Още при създаването на това правителство казахме, че има много нелогични неща. В Народното събрание има конфигурация, която не отговаря на резултатите от изборите”, подчерта Борисов. 

 

Той определи лидера на БСП Сергей Станишев като "най-безпомощния човек вчера". "Мандатоносителят Станишев се успа и не дойде", каза Борисов.

 

„ГЕРБ е първата политическа сила в новата ни история, която два пъти печели избори. С действията си вчера показахме, че кворумът в залата е задължение на председателя на НС, не е наше задължение. Законът позволява да не се регистрираме”, коментира експремиерът. 

 

Според него кабинетът не се подкрепя даже от неговите коалиционни партньори.

 

"Хората продължавата да гласуват за мен като първа политическа сила", заяви Бойко Борисов в ефира на Нова.

 

На въпрос кои кръгове има предвид президентът Росен Плевнелиев, като каза, че в политиката имат влияние олигархични кръгове, Борисов отговори: "Аз не съм адвокат на г-н Плевнелиев". 

 

Кой предложи Делян Пеевски за шеф на ДАНС бе въпрос, който водещите зададоха и към Борисов. Той отговори „Не знам”.  

 

И допълни: „Те Местан и Орешарски се държат като малоумни. Вие го питате Орешарски „как се казвате”, той ви отговаря „ама ние бяхме трима души”. 

 

Какво още каза Борисов в ефира на Нова четете ТУК и ТУК