Въпросът е кое е лепилото на този кабинет, допълни доц. Васил Гарнизов

Парламентът функционира зле, но все още функционира. Все едно е в реанимация един болен”. Това заяви в „Здравей, България” доц. Васил Гарнизов, социален антрополог. 

 

„Въпросът е кое е лепилото на този кабинет – лепилото е мълчаливо, а тези, които са слепени, те си имат други задачи, а не да обясняват кой ги дърпа”, допълни той.

 

Според математика проф. Михаил Константинов това, което става в Народното събрание, е подигравка с избирателите. „Окончателно отвращаваме хората от така наречената политика. Показва се, че между хората и политиците има огромна разлика. Ако сега не им светне в главите, значи не стават за тази работа. Добри сред тях няма”, подчерта математикът.

 

Циркът на ГЕРБ е продължение на цирка от неговото управление”, твърди социологът Кольо Колев. Той подчерта, че "Бойко Борисов се прави на маймуна и така хората разбират, че и тях ги прави на маймуни".

 

По думите му всички социологически проучвания в момента дават разлика от 2-3% в полза на БСП пред ГЕРБ, трета политическа сила е ДПС. В изборна ситуация обаче коренно се променят нещата, а сега не сме в изборна ситуация, припомни той. 

 

„Единственият начин на Борисов да диша оттук нататък, е да се показва като победител, да показва, че нещо зависи от него”, обобщи Васил Гарнизов. Според него правителството на Пламен Орешарски няма как да свърши нито малки, нито големи реформи.

 

Михаил Константинов подчерта, че Борисов и Станишев трябва да си забравят егото, "да се опитат да скалъпят някакво смислено управление, колкото да изкараме зимата". 

 

Това според Кольо Колев е абсолютно невъзможно. "Г-н Борисов можеше да назначи водопроводчик с две висящи дела за изнасилване за шеф на ДАНС", допълни Колев. 

 

Повече гледайте във видеото.