В руската република Татарстан бе обявен ден на траур

Разследващите откриха черните кутии на катастрофиралия в Русия пътнически самолет, но още не са успели да ги извадят от останките. Машината – „Боинг” 737, се разби при кацане на летището в град Казан, република Татарстан. При катастрофата загинаха всичките 50 души на борда, сред тях и синът на президента на Татарстан. Възможни причини за трагедията са пилотска грешка, техническа повреда и метеорологичните условия.

 

Ден на траур е обявен днес в руската република Татарстан в памет на загиналите 44 пътници и шестимата души екипаж. Преди да бъде закупен от руската авиокомпания разбилият се „Боинг” 737-500 е сменил петима собственици, сред които и „България Ер”. Той е претърпял инцидент при приземяване в Бразилия през 2001 година.

 

Предварителна версия сочи като основна причина за катастрофата грешка на пилотите. Разследващите обаче изчакват да получат данните от черните кутии, които вече са локализирани.

 

Самолетът просто е паднал вертикално, но кадрите, с които разполагаме, не са с много добро качество, защото е било тъмно. Всички детайли ще бъдат проучени щом бъдат извадени черните кутии”, каза руският транспортен министър Максим Соколов. Това, което се знае до момента е, че при подготовката за приземяване „Боингът” е загубил височина и се е блъснал в земята.