Валежите привечер над Северозападна България ще преминават в сняг

От понеделник започва период с доста ниски температури. През нощта ще е облачно с превалявания от дъжд, които постепенно ще се изнасят към морето.

 

Сутринта в Източна България все още е възможно да вали. Преди обед облачността ще е разкъсана, но от запад отново ще се увеличава. Следобед над западните райони ще завали дъжд, който вечерта и през нощта срещу вторник ще премине в сняг във високите полета и в северозападните райони. Със северозападен вятър ще прониква студен въздух.

 

Минималните температури ще са от 3 до 8 градуса, а максималните ще бъдат между 7 и 12, по-високи в южните и източните райони. 

 

 Утре в Централна Европа ще продължи да навлиза  въздух от полярните области, а снеговалежите ще се изместват на изток. Студът ще достигне до северозападните части на Балканите и през следващите дни ще се настани на полуострова с ветрове и снеговалежи.

 

Утре във Виена, Берлин и Варшава ще е по-студено от Москва и Киев. Максимални температури над 10 градуса ще има само на трите южни полуострова.

 

Във вторник и в сряда ще е ветровито и със 6-7 градуса по-студено. В Западна и Северна България ще има валежи от сняг, а на юг и по морето от дъжд и сняг. По-интензивно ще вали в западните и централните райони, където в сряда на места ще има снежна покривка до 10-15 см. В Добруджа ще има условия за виелици, а морето ще е бурно. В четвъртък валежите ще спират и облаците ще се разкъсат.

 

В петък и събота сутрин ще е студено с температури от -9 до -3 градуса, а през деня ще има повече слънце. Максималните температури ще са от 1 до 7 градуса.

 

Утре на изток ще е все още топло за края на ноември, но следобед от запад ще започне застудяване.

 

Повече за времето може да научите на Sinoptik.bg.