Фотографът Джеймс Молисън с поредица от снимки на деца и техните стаи

„Къде спят децата” – това ни показва фотографът Джеймс Молисън с поредица от снимки, на които събира малчугани от целия свят, заедно с изображения на детските им стаи. Докато някои от хлапетата имат изобилие от вещи, пищно легло, други не познават подобно щастие.

 

Молисън ни представя един по-личен образ на всяко дете, разкривайки ни неговата идея за живота, изобразена през спалнята му. Понякога обаче е трудно мястото, в което част от децата заспиват, да се нарече дори спалня заради липсата на легло в пространството. 

 

Така например, в случая с 6-годишния Билал, бедуинско овчарче, момчето е оставено да спи на открито със стадото кози на баща си. Абсолютно противоположно обаче живее 4-годишната Кая от Токио. Стаята на момиченцето е изпълнена с много играчки и рокли, за които майката на Кая харчи по 1000 долара месечно.  

 

Поредицата запечатани лица и пространства е съвкупност от разнообразието в света, от различните стилове на живот. „Къде спят децата” е фотографско есе за черното и бялото на живота, за шареното между тях