Репортаж по сигнал на зрител на Нова телевизия

Възможно ли е да се налеят 28 литра гориво в резервоар за 25 литра? Звучи абсурдно, но точно това се е случило на наша зрителка, която ни подаде сигнал в "Моята новина". Шашма на бензиностанцията или единична грешка - Нивелина Няголова разказва.


От няколко години Адриана зарежда редовно газ в автомобила си на една и съща бензиностанция. Всеки път пълни бутилката до горе, плаща приблизително еднаква сума, но никога не е обръщала внимание на касовите бележки. Преди две седмици обаче вижда, че според касовия бон е заредила повече отколкото е вместимостта на газовата бутилка.  


След като разбира, че са й заредили повече газ и съответно е платила повече, Адриана иска обяснение от служителите на бензиностанцията. Заради усещането, че има някаква измама, тя праща сигнал до Нова телевизия. Чрез попълване на анкета пуска оплакване и до веригата бензиностанции. И ден след това отново отива да зареди газ.  


Служители на бензиностанцията обясниха, че колонките са в отлично техническо състояние и всеки месец се проверяват от Института по метрология.


Адриана сподели с екипа ни, че ще продължи да зарежда газ на същата бензиностанция и занапред, но вече внимателно ще следи какво пише на касовите бележки.  


Повече по темата гледайте във видеото.


Репортер: Нивелина Няголова