Пред вратата на резиденцията следователите са намерили 15 гилзи

Неизвестни стреляха по резиденцията на германския посланик в Атина. Инцидентът е станал пред металната врата, която е на оградата на комплекса. Той се намира на оживена улица в северно предградие на гръцката столица. Няма пострадали. 

 

Пред вратата на резиденцията следователите са намерили 15 гилзи. По първоначална информация нападателите са били двама. Те дошли пеша в района на резиденцията около 4 без 15 сутринта. 

 

Веднага след инцидента гръцкият премиер Антонис Самарас е разговарял с посланика на Германия, съобщи полицията, без да дава повече подробности. 

 

Резиденцията вече е била обект на атака през 1999-а година, когато членове на разформированата вече екстремистката групировка 17-и ноември изстрелват ракета по покрива на сградата

 

Антигерманската реторика напоследък пък се задълбочава сред гръцките опозиционни политици и групи, противопоставящи се на икономиите и бюджетни съкращения. Те бяха поискани от международните кредитори в замяна на финансова помощ за Гърция. Германия отпуска най-голямата сума в рамките на пакета.