Навсякъде имаше пищни тържества на открито, фойерверки и светлинни шоута

С пищни тържества на открито, фойерверки и светлинно шоу светът посрещна новата 2014-та година.

 

С камбани в Япония посрещнаха новата година. Съгласно будиските традиции, камбанният звън, възвестяващ настъпването на 2014-та година прозвуча от храмовете точно 108 пъти.  

 

Със шеметни фойерверки Дубай посрещна новата година. Властите обявиха, че за 6 минути са били изстреляни повече от 400 хиляди ракети. Организаторите се надяват, че с това ще влязат в книгата на рекордите на Гинес. 

 

При изключителни мерки за сигурност, хиляди посрещнаха 2014-та на Червения площад в Москва. Хората минаваха през няколко проверки, включително и детектори за метал, за да стигнат площада. Звън на камбани и фоейрверки отбелязаха настъпването на новата година. 

 

Хиляди посрещнаха Новата година край Айфеловата кула в Париж. Хората си казаха "наздраве" сред коледните светлини на известния булевард „Шанз Зелизе” и фойерверките, озарили нощното небе над Айфеловата кула. 

 

Лондон посрещна 2014-та година със зрелищен спектакъл на светлини над река „Темза”. Хиляди туристи бяха пристигнали в британската столица, за да се насладят на екстравагантното шоу под звуците на Биг Бен. 

 

В Ню Йорк посрещнаха новата година традиционно на „Таймс Скуеър”. Повече от един милион души са били на площада, изчислиха властите, въпреки минусовите температури. За да бъде отбелязано  настъпването на 2014-та година, от покривите на сградите бяха изсипани тонове конфети върху събралото се множество.