Според него много от избирателите са разочаровани от настоящото ръководството на левицата

Нямам намерение да напускам БСП”, каза в предаването „На светло с Люба Кулезия” Румен Петков. Той беше категоричен, че има сериозни различия с ръководството на БСП, но това не е от скоро и не е повод за напускане. 

 

„Има други неща, чисто политически, които поставят знака за различие – неизпълнението на ангажиментите. Лошото е, че не правим анализ и изводи от грешките”, каза още бившият вътрешен министър.

 

По думите му, ако БСП иска да постигне силен резултат на предстоящите европейски избори, е важно да покаже премерени действия и диалогичност. „Въпросът е дали искаме една силна левица или просто става дума за някаква самоцелна битка на Сергей срещу Бойко. Няма никакво съмнение, че основният опонент и за мен, и за Георги Първанов, и за Ивайло Калфин е Бойко Борисов. Но основният проблем на държавата е липсата на диалог. Станишев е мандатоносител, но или не иска, или не може да поеме отговорността за един активен политически диалог, който да структурира ключовите въпроси пред държавата и пътищата за тяхното решаване”, коментира Петков.

 

Според него много от избирателите са разочаровани от настоящото ръководството на БСП и се чувстват излъгани. 

 

„Имаме катастрофален провал в кадровата политика, който не се обсъжда публично. Ако тези хора не бъдат ориентирани и не им се даде шанс да гласуват за нещо в левия спектър, ангажиращо се със социални приоритети, това ще бъде грешка и на БСП, и на обществото”, заяви той.

 

Целия разговор с Румен Петков гледайте във видеото.