Минималните температури ще са между 3 и 7 градуса, максималните от 9 до 14

Утре ще е облачно, очакват се и валежи, предимно от дъжд. Преваляванията, които днес започнаха над Северозападните Балкани, утре ще обхванат и нашата страна.

 

Още след полунощ преваляванията над Западна България ще се усилят и до сутринта ще обхванат и централните райони. През деня на много места ще превалява предимно дъжд. Сняг се очаква по най-високите части на планините. В края на деня преваляванията ще отслабнат и ще започнат да спират. Най-малка е вероятността за валежи в Североизточна България. С умерен вятър от север, а по-късно и от североизток ще навлиза студен въздух.

 

Минималните температури ще са между 3 и 7 градуса, а максималните от 9 до 14, по-високи в югозападните райони.

 

В планините ще е облачно с валежи от дъжд, над 1 800 м от сняг и слаб северен вятър. На 1 500 м се очакват най-много 2 градуса, а на 2 500 около минус 4. Снежната покривка е с много заледени участъци.

 

Циклонът, който е причина за облаците и дъждовете на Балканите, се придвижва през Гърция към Близкия изток. Преваляванията в нашата страна бързо ще спрат и температурите ще се понижат до нормалните за края на февруари.

 

В понеделник у нас ще е ветровито и с ниски температури. В планините все още слабо ще превалява - предимно сняг.  От север с умерен до силен вятър ще продължи да навлиза студен въздух.

 

Във вторник в източните райони ще е облачно, а на запад облаците ще намалеят и слънцето ще се покаже. Вятърът постепенно ще отслабне , но ще е хладно с температури под 10 градуса. В сряда съществена промяна в температурите не се очаква. В ниските места ще е облачно и мъгливо, с подобрения в следобедните часове.

 

В четвъртък и петък ще е облачно, но без валежи и вече с по-високи температури.

 

Всичко за времето ще научите на Sinoptik.bg

 

Актуалната пътна и атмосферна обстановка можете да следите в реално време на Kamerite.bg