Хората зад щурма в Областната администрация в Харков са дошли от Киев и западните области на Украйна

Около 1500 човека влязоха вътре в сградата на Областната администрация, но после със силата на охраната, полицията и участниците на митинга хората от сградата бяха изкарани на площада. Това са така наречените „евромайдановци”, които искаха да превземат сградата”,  разказа в скайп разговор за „Събуди се” проф. Михаил Станчев, който в момента се намира в Харков.
 
По негови думи, хората, които стоят зад щурма, са дошли от Киев и западните области на Украйна. „Те потрошиха доста неща вътре. Намерих и коктейли „Молотов, обясни проф. Станчев и допълни:
 
„След като ги изкараха на площада, ги накараха да застанат на колене, да се извинят и да поискат прошка от жителите на Харков. Те го направиха и когато ги питаха кой ги е изпратил, отговориха – „ами изпратиха ни, но не ни казаха какво да правим”.
 
Професорът заяви, че около 40-50 хиляди хора на площада и че в 12.00 ч. отново ще има митинг.
 
В „Събуди се” се включи и Иван Абажер от Крим. Той обясни, че ситуацията там е сравнително спокойна и не може да се каже, че витае усещане за война. 
 
„Надяваме се, че всичко ще стане в законните рамки. Никой не е настроен за военни и радикални действия, които могат да повлияят на мира и спокойствието в Крим”, коментира Иван Абажер.
 
Въпреки това, според него ситуацията на полуострова остава непредсказуема и няма как да се каже кога ще дойде развръзката и каква ще е тя.
 
Повече гледайте във видеата.