Форумът „Национални дни на кариерата-Добра кариера, добър живот” се организира за 13-и път у на

Работа без стаж и предварителен опит. На фона на процентите, които чуваме за безработицата у нас, звучи почти невъзможно. Оказа се, че не е. Над сто фирми в различни сфери на бизнеса дадоха шанс на млади хора да започнат работа или стаж без предварителен опит. „Национални дни на кариерата - Добра кариера, добър живот” се организира за 13-и път у нас. 

 

Петър Петров скоро е завършил висшето си образование. Специалността му е икономика на транспорта. Като повечето млади хора не може да си намери работа. Той признава, че е много трудно, защото повечето фирми търсят да назначат хора с дългогодишен опит в професията.

 

Така въоръжен с автобиография на български и английски, той решава да потърси вариант на форум, в който повечето големи фирми в страната предлагат различни възможности за реализация. Младите хора се срещат с фирмите неформално, след което подбраните отиват на официална среща.

 

На изложението имаше и щанд, на който се даваха съвети за оформяне на автобиография. Там специалистите съветваха младежите и как да се държат по време на първо интервю.

 

Всичко по темата гледайте във видеото.

 

Репортер: Линда Джонголова