ГЕРБ обвиниха управляващите, че при разпределението на парите с предимство се ползват общините на ДПС

Управляващи и опозиция спорят за спортни площадки и басейни. Според ГЕРБ модерните съоражения се строят главно в общини на ДПС, дори и там да живеят само стотина баби и дядовци. Властта пък нарече обвиненията жалка политическа агресия.


От ГЕРБ обвиниха управляващите, че при разпределението на парите за спортна инфраструктура в страната с предимство се ползват общините на ДПС.


„Сред избраните вече виждаме публикувана обществена поръчка на министерството – 11 общини всички от тях управлявани от ДПС”, обясни Ивелина Василева от ГЕРБ.


От спортното министерство ги контраатакуваха, че именно при управлението на ГЕРБ общини, ръководени с кметове от ДПС не са получили и стотинка. А сега най-много пари били отделени за общини на ГЕРБ.


„ДПС е на трето място. Как се свързва този факт с лъжливото герберско твърдение, че всички пари са отделени за ДПС и с тези непристойни за нападки, за безсрамна далавера?”, запита се проф. Мариана Георгиева - министър на младежта и спорта.


Корница е едно от 6-е населени места в община Гоце Делчев, в което трябва да бъде изградена спортна площадка по програмата за развитие на регионите. Тук живеят над 1500 души, основно мюсюлмани, според които над 250 деца в селото няма къде да спортуват.


Ако проектът бъде одобрен, за спортна площадка ще бъдат отпуснати около 80 000 лв. Според кмета на селото, който е от ДПС, не политическата принадлежност, а необходимостта от спортна площадка е решаваща за отпускането на парите.  


От ГЕРБ уточниха, че не са против развитието на спорта. Разпределянето на средствата според ГЕРБ сега се използва като част от предизборната кампания.


Повече по темата гледайте във видеото.