Благодарение на народни представители от "Атака" кворумът бе събран

123 депутати се регистрираха след повече от час след началото на днешния пленарен ден и след две почивки, дадени от председателя на парламента Михаил Миков. Това осигури кворум на 42-рото Народно събрание и възможност да започне работа.
 
По време на втората почивка в сградата се появиха народни представители от "Атака", благодарение на които кворумът бе събран, съобщава БГНЕС. Националистите обясниха забавянето си с протест от 11.00 ч., който организират пред президентството във връзка със срещата на Росен Плевнелиев с генералния секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен.
 
Веднага след като заседанието официално беше открито, депутатите на ГЕРБ, които изчакваха в своята стая, също влязоха в залата. По предложение на народния представител от "Коалиция за България" Атанас Мерджанов депутатите веднага приеха и извънредно заседание на 15-и април, вторник, от 14.00 до 19.00 ч. 
 
Припомняме ви, че при първата проверка в 9 ч. нямаше кворум, след като само 110 депутати се бяха регистрирали. При втората регистрация депутатите бяха 112. Това накара председателя на парламента Михаил Миков да се закани, че ще разпространи списък на отсъстващите депутати пред медиите.
 
На 10-и април парламентът прекрати работата си поради липса на кворум. Тогава депутатите от "Атака" не присъстваха в залата, а от ГЕРБ отказаха да се регистрират.
 
Днес се очаква депутатите да решат дали да променят формата на избирателната бюлетина, след като от ДПС поискаха нейната редакция.