Рискът от наводнения в Западна България остава

И утре у нас ще има валежи, но слаби. След временно затишие през деня, следобед започнаха да се образуват купесто-дъждовни облаци и привечер и през нощта се очакват дъждове. Отново по-значителни ще са над западната половина от страната и най-вече в близост до планините. Рискът от локални разливи и наводнения в тези райони остава голям.

 

Утре облачността над страната ще е значителна и с прекъсвания ще превалява слаб дъжд. Повече валежи се очакват в западните и централни райони. Следобед и привечер дъждовете ще спират, а облачността временно ще се разкъсва. Ще духа умерен, в Северна и Източна България временно и силен източен вятър.

 

Температурите сутринта ще са от 9 до 14 градуса, а следобед ще са около нормалните за края на април – между 15 и 20 градуса.

 

В планините ще бъде ветровито и облачно. Ще превалява дъжд, над 2 200 м височина и сняг, като по-късно валежите ще спират. Максималните температури по върховете ще останат положителни – от 0 градуса на Мусала до 8 градуса на връх Рожен.

 

У нас в събота преди обед ще има повече слънце, а следобед за кратко ще превали над планините в Западна България. В неделя ще е малко по-хладно с максимални температури от 14 до 19 градуса. Ще бъде предимно облачно с по-значителни валежи над западните и южни райони.

 

Понеделник ще започне със слънчево време, а следобед ще се развиват купесто-дъждовни облаци, от които ще превали и прегърми. Във вторник и сряда ще се затопли, но ще има и следобедни дъждове с гръмотевици, по-съществени във вторник.

 

Утре ще е поредният пролетен ден с валежи, но поне температурите ще са нормални.

 

Всичко за времето ще научите на Sinoptik.bg. По-подробна, 24-часова прогноза може да намерите и в мобилното приложение на sinoptik.bg.

 

Очакваме вашите снимки и видеа, свързани с времето в рубриката „Моята новина”.

 

Актуалната атмосферна и пътна обстановка можете да следите в реално време на Kamerite.bg.