Той разказа вицове за себе си, за руския си колега Владимир Путин и по други актуални теми от световната политика

Как един президент се шегува със себе си? Американският държавен глава Барак Обама влезе в ролята на комик на традиционната вечеря на Асоциацията на кореспондентите в Белия дом. Той разказа вицове за себе си, за руския си колега Владимир Путин и по други актуални теми от световната политика. 
 
Президентът се присмя на собствения си нисък рейтинг, както и на конгресмените, които изкара пълни безделници. 
 
Имаше и шега за африканския произход на държавния глава:
 
"Добра новина - американец спечели Бостънския маратон за пръв път от 30 години...Което е справедливо, след като кениец е президент в последните 6."
 
Барак Обама показа и видеомонтаж на голия до кръста Владимир Путин и известни политици и журналисти, които през годината са давали за пример руския президент. Те бяха изобразени като момичета, кикотещи се пред плаката на заелия героична поза Путин. 
В друг шарж Обама отговори на обвиненията на опозицията, че се държи като император, показвайки себе си седнал в трона от сериала „Игра на тронове”.
 
"Критиците ми нарекоха управлението "имперско". Истината е, че всеки ден ходя на работа и се трудя неуморно в своя кабинет. Мисля че имаме снимка от него”, заяви Обама.
 
Над 2000 гости присъстваха на събитието. Това беше юбилейното издание номер 100 на Вечерята на кореспондентите.