Анастейша се подлага на операцията през месец май 2013, но обявява публично за нея през октомври миналата година

През 2003 г. Анастейша е диагностицирана с рак на гърдата. Десет години по-късно, през 2013, болестта се завръща и певицата взима трудното, но категорично решение, че ще се подложи на двойна мастектомия.

 

Анастейша се подлага на операцията през месец май 2013, но обявява публично за нея през октомври миналата година. Певицата споделя, че много силна мотивация и кураж е получила след изявлението на Анджелина Джоли, когато се подложи на същата процедура.

 

„Малката дама с големия глас” се присъединява към звезди като Кайли Миноуг и Дейвид Бекъм, за да се бори срещу рака на гърдата. Пет месеца по-късно Анастейша вече е на сцената, за да представи първия си албум с нова продукция от пет години насам – Resurrection.

 

Певицата споделя, че албумът е написан в дните след диагнозата, като две от песните са сътворени точно в деня на лошата новина. Анастейша е твърдо убедена, че иска да извлече единствено позитиви от преживяното - да се превърне в емблематичен глас и символ на надеждата за много момичета и да ги подготви за бойното поле.

 

„Ако си бях замълчала, щях да направя лоша услуга на много жени” – споделя Анастейша.

 

Какво разказва за битката си с коварната болест, може да прочетете в новия брой на сп. HELLO!