Ексцентричните музиканти Suede ще свирят на главната сцена на фестивала на 13 юли

На 13 юли главната сцена на един от най-популярните фестивали в Европа - EXIT, ще посрещне за първи път бритпоп бандата Suede.

 

Авторите на емблематичните хитове „Beautiful Ones”, „Trash”, „Animal Nitrate”, „The Wild Ones” ще изпълнят някои от най-известните си парчета, както и песните от последния им, шести албум „Bloodsports”, който е определен за един от най-добрите албуми за 2013 година.

 

След 10-годишна раздяла носителите на музикалната награда „Mercury” и бандата, дала началото на брит поп вълната, се завръщат с „Bloodspots” през март 2013-а. Албумът е кулминация на усилената им работа и представя десетте най-добри техни песни, написани през последните години.

 

15-тото издание на фестивала е със заглавие EXIT Advenure и с нова концепция – седем дни летни забавления в две държави. Един от най-добрите европейски фестивали ще се проведе между 10 и 13 юли в Петроварадинската крепост в Нови Сад, след което приключението ще продължи със SEA DANCE Festival между 15 и 17 юли на един от най-красивите адриатически плажове - Плаж Яз. 

 

Сред обявените артисти на двата фестивала са създателят на Blur и Gorillaz Деймън Олбърн, диско кралицата Глория Гейнър, Jamiroquai, най-горещите имена на бас-сцената в момента - Skrillex, Rudimental, Dub FX, Andy C,  Dimension и Koven, както и суперзвездите в електронната музика Carl Cox, Deep Dish, Disclosure, Danny Tenaglia и още стотици артисти на над 25 сцени.