Железопътният транспорт е силно затруднен

Шестима души загинаха при невиждани бури в западната част на Германия. Ветрове със скорост 150 километра в час са съборили дървета и електрически стълбове. Има много ранени.


Летището в Дюселдорф беше затворено за кратко, а голяма част от града остана без ток. Лошото време не пожали и Бразилия, в която след броени дни ще бъде открито Световното първенство по футбол.


Трима души са починали в Дюселдорф, след като дърво паднало върху навес, под който се скрили от дъжда. Двама велосипедисти също са убити от паднало дърво в Кьолн, а един човек е загинал докато чистел улица в град Есен. Общественият транспорт в провинция Северен Рейн - Вестфалия остана парализиран часове наред.


Властите предупредиха хората да избягват пътувания до Дюселдорф, тъй като там бурята е засегнала тежко железопътния транспорт, пътищата и летището. Въпреки това, в сутрешния пиков час са се образували огромни задръствания.


В Бразилия девет души загинаха след жестоки наводнения в южния щат Парана. В 77 селища беше обявено бедствено положение. Най-малко 10 хиляди души да напуснали домовете си.

 

Имотите на общо 55 хиляди са засегнати от стихията. Силни валежи имаше и в столицата на щата Куритиба. Те обаче няма да се отразят на мачовете от Световното първенство по футбол, които трябва да се изиграят на стадиона в града.