Максималните температури ще са от 27 до 33 градуса

Утрешният ден ще е топъл с краткотрайни валежи. След слънчевото утро, отново ще се развиват дъждовни облаци с краткотрайни валежи и гръмотевици над Централна и Югоизточна България. Възможни са градушки.

 

Сутрешните температури ще са от 14 до 19 градуса, по крайбрежието на морето около 20. Максималните температури ще са от 27 до 33 градуса.

 

Над Черноморието облачността ще е разкъсана, намаляваща през деня над северното крайбрежие и до незначителна. Повече ще са облаците около и след пладне на юг от Варна, където ще превали и прегърми. Температурата на водата е около 20 градуса. Вълнението ще е слабо до умерено.

 

Над планините още преди обед ще се развиват мощни облаци и отначало над Централна Стара планина и Родопите, а следобед и привечер и над масивите от Западна България ще превалява и прегърмява. На места валежите ще са интензивни и придружени от силни гръмотевични бури. На връх Мусала максималната температура ще е около 6 градуса, на Черни връх - 10.

 

В Европа студен атмосферен фронт се спуска от Скандинавието през Германия, Швейцария и Франция достигайки до Испания. По него превалява и прегърмява, като в района на Алпите валежите са интензивни. Друга област с краткотрайни валежи, гръмотевични бури, на места и градушки е разположена над Южна Русия, Украйна и на балканите.

 

Между двете валежни зони, както и по Средиземноморието, времето е слънчево и горещо с максимални температури от 30 до 35 градуса. По-хладно с дневни температури от 20 до 22 градуса ще бъде над северните райони и по атлантическото крайбрежие.

 

До края на седмицата у нас ще остане топло. В четвъртък ще бъде предимно слънчево с купести облаци над планините и североизточните райони, но валежи са малко вероятни.

 

И в петък до обед ще е слънчево, но следобед ще се заоблачи и на много места ще превали и прегърми. В събота на фона на слънчево време, по-съществени заоблачавания с краткотраен дъжд се очакват над Южна и Източна България.

 

В неделя над западните и централни райони ще паднат следобедни валежи с гръмотевици, а над източните ще има повече слънце. В началото на следващата седмица ще настъпи понижение на температурите, а валежите и гръмотевизците ще са често явление. Утре преди обед ще е слънчево, а следобед се очакват краткотрайни валежи. 

 

Пълната прогноза за времето вижте на Sinoptik.bg

 

Още по-подробна, 24-часова прогноза, може да намерите и в мобилното приложение на Sinoptik.bg

 

Следете на живо пътната обстановка и атмосферните условия само на Kamerite.bg