Българският ансамбъл се класира на 4-о място в многобоя на Европейското първенство

Националният ансамбъл на България за жени зае четвърто място в многобоя на Европейското първенство по художествена гимнастика в Баку. Ансамбълът, в състав Ренета Камберова, Цветелина Стоянова, Цветелина Найденова, Михаела Маевска-Величкова и Христиана Тодорова с треньор Ина Ананиева, изиграха страхотно първото си съчетание с пет чифта бухалки и получиха втора оценка от 17.666 точки.

 

На три топки и две ленти обаче възпитаничките на Ина Ананиева направиха една сериозна грешка, която им коства място на подиума. Българките получиха едва седма оценка от 16.633 точки и събраха сбор от 34.299 точки.

 

Българките имат нов шанс да се борят за медалите, след като се класираха за финалите на отделните уреди в неделя. Русия спечели европейската титла. Отборът събра сбор от 36.566 точки, получавайки първи оценки и за двете композиции - 18.366 точки на бухалки и 18.200 точки на топки и ленти. На второ място остана Италия, а световният шампион Беларус претърпя сериозен провал, като получи последна оценка – 10.400 точки. В състезанието участваха 21 отбора. Финалите на отделните уреди при ансамблите са в неделя.