Гришо: Аз излязох, за да спечеля мача, бях позитивно настроен, бях готов

Невиждан триумф на Григор Димитров зарадва България. Новината влезе в световните медии. 

 

"Шампионът на Уимбълдън Мъри падна", "Анди Мъри вън от Уимбълдън", "Царуването на Мъри на Уимбълдън приключи брутално" – това са само част от заглавията, след като Григор Димитров разби с 3:0 сета досегашния шампион на най-стария турнир от Големия шлем. 

Още по темата

 

В петък за Гришо предстои полуфинал на Уимбълдън” срещу Новак Джокович. Такова класиране в мъжкия ни тенис досега не е имало. 

 

В публиката бяха големи знаменитости като принц Уилям и съпругата му Кейт Мидълтън, както и актьорът Хю Лори. За да подкрепят Гришо на трибуните бяха и родителите му. 

 

"Не мога да го нарека лесно. Мисля, че беше напрегнат мач. Още от първата топка, изиграна на корта и двамата бяхме готови да победим. Аз излязох, за да спечеля мача, бях позитивно настроен, бях готов. Бях въоръжен с много търпение, независимо колко сета щеше да се наложи да изиграя. Чувството е невероятно, няма да го крия. Горд съм от това, което направих, но то е нещо, за което съм се трудил. Много се радвам, че ще бъда на полуфинал”, каза веднага след мача Григор Димитров.