За да се установи щетата обаче, трябва да се вика КАТ, за да се издаде документ

"При унищожаване на залепената част от годишния винетен стикер, вследствие на счупване или кражба на предно панорамно стъкло, след представяне на втората част от годишната винетка, се издава безплатен годишен винетен стикер". Това съобщи Агенция "Пътна инфраструктура", цитирана от БГНЕС.

 

Стикерът се издава на собственика или ползвателя на пътното превозно средство след представяне в съответното областно пътно управление на заявление, към което се прилагат копие от документа за собственост или ползване на пътното превозно средство (включително свидетелство за регистрация на автомобила). Изисква се и акт за констатиране на счупването или кражбата на предно панорамно стъкло, както и служебна бележка / удостоверение, издадена от органите на МВР или протокол за ПТП.

 

Представянето на втората част на годишния винетен стикер също е задължително, включително тази, която е била залепена на счупеното стъкло. Това означава, че всеки, пострадал от градушката в София във вторник следобед, трябва да извика КАТ или полиция, които да констатират щетата и да издадат документ.