Според лекарите той не е претърпял инфаркт или инсулт, които да са причина за инцидента

Екип на Нова телевизия разговаря с един от пострадалите пътници при инцидента с бързия влак София-Варна, който е настанен в старозагорската болница. Баба Мария се е возила в първия вагон на композицията. 

 

"Влакът вървеше нормално, не бързаше. След като вагонът се наклони надолу, паднах до вратата. Беше много страшно, защото цялата ми ръка се заклещи между седалките. Болката беше ужасна. През това време се строшиха стъкла върху мен”, разказа баба Мария.

 

На въпрос дали службите са се отзовали бързо, тя отговори положително. Спешните екипи са дошли много бързо, както и тези на пожарната.

 

В момента жената се чувства по-добре, но все още не може да става без придружител.

 

"Състоянието на шок у пациентите отмина. Вече болката е излязла на преден план, но психически са в равновесие. За момента няма риск за живота на никой от тях”, обясни д-р Чакърова.

 

Тя поясни, че причина за смъртта на машиниста е травмата, получена вследствие на инцидента. Няма инфаркт или инсулт, които да обяснят станалата катастрофа.

 

"Помощник-машинистът днес се чувства значително по-добре. Няма нищо ново около състоянието му, което да ни притеснява. Подобрението му е налице”, обясни д-р Шишков.