Според него българското правителство на е предоставило на обществото политиките за просперитета на държавата

„В днешния ден трябва всички да бъдем достатъчно смирени. В края на 42-рото Народно събрание трябва да съхраним достойнството на институцията и противопоставянето трябва да се стремим да бъде забравена тема за българската политика”, каза зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов при разискванията на оставката на кабинета „Орешарски”.

 

„Изборът за народни представители беше направен на 11 май в Костинброд. Това беше началото на зараждащото се противопоставяне и невъзможността да се градят политики в 42-рото Народно събрание”, посочи Цветанов.

 

Според него българското правителство на е предоставило на обществото политиките за просперитета на държавата

 

По думите му не ГЕРБ е виновна за загражденията около сградата на парламента в продължение на 404 дни. „Не ГЕРБ е виновна за белия автобус”, подчерта Цветан Цветанов.

 

„Това Народно събрание ще остане в историята с най-дългото заграждение, което изолира нашия основен девиз – „Съединението прави силата”. Каква сила направихте в това обединение на три противоположни партии?”, попита той.

 

Цветанов заяви, че ГЕРБ също е имала правителство на малцинството. „Но това, което ГЕРБ направи със 117 депутати, се постарахме да бъдем максимално толерантни”, посочи Цветанов.

 

„Парламентът си тръгва с най-ниското одобрение от обществото”, допълни още той. 

 

Цветанов заяви, че оттук нататък е важно какво ще е следващото управление. „Трябва да върнем доверието”, каза той.

 

Повече по темата гледайте във видеото.