Пари за решение на проблема няма, твърди кметът на община Полски Тръмбеш

Великотърновски села бяха засегнати от наводнение в сряда, но без сериозни щети и пострадали хора. Едно от засегнатите селища бе Раданово.

Още по темата

 

Най-пострадала е къщата на Бахтер Азисов. За броени минути селскостопанските постройки потънали, а в двора се събрала около метър вода. Наводнени били и стаите на дома му.  

 

„Всичко стана за половин час може би. От дъжда каналът преля. Всеки път е едно и също. Това не е от тази година, не е от миналата. Това е редовно всяка година по много пъти. Миналият път беше май месец”, оплака се потърпевшият.

 

Цяла нощ пожарникарите изпомпвали водата от къщата на Бахтер. Жителите на Раданово казват, че причина за бедствието е затлачените отводнителни канали и некачественият ремонт на главния път Велико Търново – Русе, който минава край наводнените къщи.

 

Тази сутрин дъждът спря и обстановката в региона се нормализира. Хората обаче са притеснени от очакваните нови валежи. Въпреки многократните сигнали и жалби кметът на община Полски Тръмбеш твърди, че пари за ремонт на улицата няма.  

 

Повече за проблемите на Раданово ще научите от видеото.

 

Репортер: Димитър Върбанов