През нощта по-съществени валежи ще има в северозападните райони

През нощта по-съществени валежи ще има в северозападните райони. Утре на изток ще бъде слънчево, с временни заоблачавания, а над Западна и Централна България облачността ще е променлива, по-значителна следобед, когато ще превалява и прегърмява. На места валежите ще са интензивни. 

 

Новата седмица ще започне с минимални температури от 15 до 20 градуса. Максималните ще бъдат от 25 градус на запад до 33 - на изток.  

 

Над Черноморието ще бъде слънчево с повече облаци следобед и привечер по северното крайбрежие. Температурата на въздуха ще достигне около и малко над 30 градуса, а водата е 25-26 градуса.

 

Над планините ще има променлива, често значителна облачност с превалявания и гръмотевици, по-интензивни следобед в масивите от Западна и Централна България. Максималните температури по върховете ще са от 8 до 12 градуса. 

 

По Средиземноморието, Русия, Беларус и Украйна ще е слънчево и горещо. Над останалата част от континента налягането е ниско и ще има променлива облачност, а преваляванията ще са често явление. По-интензивни и с гръмотевици ще бъдат дъждовете във Франция, около Алпите и на места на Балканите. Максималните температури в районите с валежи ще бъдат от 22 до 28 градуса, а в Южна Европа и на североизток се очакват стойности над 30 градуса.    

 

И във вторник над западната половина от страната ще има превалявания, следобед с гръмотевици, а над източната ще бъде слънчево и по-топло. В сряда навсякъде ще бъде слънчево и горещо с максимални температури от 30 до 36 градуса. Само над планините ще има по-съществени заоблачавания. 

 

В четвъртък над Източна България ще остане слънчево и горещо, а в Западна с валежи и гръмотевици ще проникне по-хладен въздух. В петък захлаждането и преваляванията ще обхванат цялата страна, но в събота отново ще бъде слънчево.

 

Пълната прогноза за времето вижте на Sinoptik.bg


Още по-подробна, 24-часова прогноза, може да намерите и в мобилното приложение на Sinoptik.bg


Следете на живо пътната обстановка и атмосферните условия само на Kamerite.bg