Коментар за спрягането на Иглика Адамова за зам.-министър на правосъдието

„Това е част от една цялостна кампания срещу правосъдния министър Христо Иванов”, заяви в студиото на „Здравей, България” журналистът от „Правен свят” Мирела Веселинова по повод спрягането на името на Иглика Адамова като зам.-министър на правосъдието.


Припомняме, че служебният премиер Георги Близнашки назначи първата порция зам.-министри. Там името на Иглика Адамова като зам.-министър на правосъдието го няма, но пък самият министър на правосъдието Христо Иванов я избра и посочи като освой заместник, макар и без потвърждение от премиера.


Самата Адамова се свързва чрез баща си Величко Адамов с небезизвестния Красимир Георгиев - Красьо Черния.  Красьо Черния пък в годините назад беше сочен като кадровик в сянка в съдебната система. Според правосъдния министър обаче не бивало да се обвързват баща с дъщеря.


Засега в МВР ще има трима заместници, по двама в Министерството на отбраната и на земеделието и по един заместник в Министерството на финансите, на здравеопазването, на външните работи и в Социалното ведомство.   


„Съдия Адамова е професионалист, който печели конкурсите с 6.00, за да влезе в Административния съд. Тя няма закъснение на нито един свой акт. Тя печели поне три конкурса, за да отиде на стаж в Европейския съд в Люксембург, в Европейския съд по правата на човека в Страсбург, където конкурсите се провеждат от служители и съдии от съответния чуждестранен съд”, заяви журналистът от dnevnik.bg Петя Владимирова.


„При съдия Адамова имаме абсолютно измислен компромат. Там фактът е верен – тя е дъщеря на баща си. Въпросът е каква решение ще даде премиерът Георги Близнашки. Той ще даде знак дали е готов да клекне пред него, дали всеки един компромат е в състояние да обезоръжи властта”, каза Мирела Веселинова - журналист в „Правен свят”.


Целия разговор гледайте във видеото.