Чувството за безнаказаност замъглява правилата, смята той

За съжаление, всеки път, когато поглеждаме към черната статистика на пътя, просто достигаме до някакви цифри - и толкова, каза в специално интервю за Vesti.bg репортерът на Нова Георги Георгиев. А зад сухите проценти и числа се крият стотици човешки трагедии, стотици съдби и истории. Вече свикнахме да се събуждаме с новини за поредния загинал на пътя, за поредното блъснато дете или премазан автомобил. А не трябва. Защото така си затваряме очите. И ставаме съучастници.

 

През последните години инцидентите на пътя започнаха да намаляват. До тази година, когато жертвите отново рязко започнаха да растат. А с това и трагедиите. Всеки на пътя се чувства безнаказан, пътищата са в ужасно състояние, контролът е почти нулев. Забраната на мобилните камери отново обърна статистиката – катастрофите стават все повече, а шофьорите започнаха да карат безобразно бързо.

 

Сега, докато катаджиите спират един водач за превишена скорост и му пишат акта на пътя, десетки други профучават безнаказано през патрулката. Освен това всеки знае, че ще подмине палката срещу някой лев. Чувството за безнаказаност замъглява всеки опит за спазване на правилата. А никой не е стигнал с повече от няколко минути по-бързо.

 

Цялото интервю с Георги Георгиев може да прочетете ТУК.