Данните са от паралелното преброяване на "Алфа Рисърч"

Според паралелното преброяване на „Алфа Рисърч” при обработени 100% процент от извадката на паралелното преброяване ГЕРБ получават 32,9%, 15,3% е подкрепата за БСП. ДПС получават 13,5 на сто, 9% - за Реформаторския блок

 

7,5% получават Патриотичния фронт, подкрепата за „България без цензура” е 6,1%. "Атака" печели 4.4 на сто, а АБВ - 4,3%.

 

В мандати това означава – 85 депутатски места за ГЕРБ, 40 за БСП, 35 за ДПС. От Реформаторския блок могат да разчитат на 23 места, Патриотичният фронт ще бъдат представлявани от 19 депутати, ББЦ – 16, а АБВ и Атака ще са с по 11 места в парламента.

 

Огромна част от избирателите на всички партийни формации са взели избора на водачи в свои ръце. Най-активни в пренареждането отново са били гласувалите за Реформаторския блок – 55%. Преференциално активен е бил и електоратът на АБВ – 44% са ползвали възможността за пренареждане. 39% от привържениците на ГЕРБ също са решили да подменят водача в техния район. Същото са направили и по 38% от далите своя вот за БСП и Патриотичния фронт. Сходна е картината при „Атака” и „България без цензура” – с по 36%. Волята на партийната централа е зачел най-много електоратът на ДПС и едва 24% са правили промени.