Обилни валежи, наводнения и бури има в Северна Италия

Три жени загинаха в Италия от снощи след наводнения и свличания на земни маси от силните дъждове, които засегнаха северната част на страната. Това предаде „Франс прес”, цитирана от БТА.

 

Тялото на вдовица на 73 години е било открито от пожарникари в Муджа, близо до Триест. Къщата й е била пометена от свличане на земни маси.

 

В централната италианска провинция Гросето две сестри на 69 и на 65 г. бяха отнесени снощи от внезапно придошла река. Бедствието ги сварило, докато пътували в кола, съобщиха днес италианските медии. Телата им са открити снощи от пожарникари в колата, потънала в калта.

 

Според свидетели няколко души са успели да се спасят, като са се качили на дървета. Оттам са били спасени с лодки или хеликоптери.

 

Лошо време - обилни валежи, наводнения, бури, е обхванало тези дни Северна Италия. Северозападният регион около Генуа пострада от наводнения през уикенда и един човек загина, придойдоха водите и в северната провинция Парма. Тази сутрин бе залят Триест на североизток и движението по много улици бе затворено.