Става дума за манган, който е в нормата, обясняват от дружеството

 

След сигнал на зрител на Нова телевизия в рубриката "Моята новина" за водата в Ямбол в редакцията на „Здравей, България” бе изпратено писмено обяснение от ВиК-Ямбол.

 

Припомняме, че Татяна Вътева изпрати доста обезпокоителни снимки и написа: "Това е качеството на така наречената „питейна” вода в Ямбол. Хора, не пийте вода от чешмите, това е отрова! Преди 6 месеца поставихме филтър след водомера и ето го резултата днес, 14 ноември!”

 

"Става дума за манган, който е в нормата. Той има свойството да се лепи по повърхността и да се натрупва. Манганът има здравна значимост, но поради качеството му лепливост не е желателен в големи концентрации във водата. Сигнали за манган на територията на страната има в много населени места, но питейната вода в Ямбол отговаря на изискванията. Всеки може да се увери в това, като занесе проба от водата в лаборатория. Абонатите, които си монтират допълнителни филтри, трябва да ги подменят по-често. Филтърът на снимките просто си е свършил работата”, обясняват от ВиК-Ямбол.

 

Продължавайте да изпращате сигнали в "Моята новина"!