В него имало 140 лева, евро, румънска леи и дебитни карти

 

Момче, живеещо в най-бедния регион в Европа, намери портмоне, пълно с пари и не се поколеба да ги върне на собственика. Седмокласникът живее във Видин. Въпреки че мечтае като всяко дете да има бърз компютър, не се изкуши да задържи за себе си намерените пари и да сбъдне мечтата си.

 

Преди няколко дни, докато седмокласникът Наско отива на училище, вижда на тротоара черен портфейл. Вместо да го отвори и да провери колко пари има в него, той прави друго.


 
„Обадих се на майка ми и тя ми каза да си хвана такси и да отида до полицията. Хванах си такси, дадох всичките си джобни и отидох да го върна”, разказва Наско Найденов. 

 

В портфейла имало близо 140 лева, евро и румънска леи, шофьорска книжка и дебитни карти. Оказва се, че е собственост на румънски гражданин, който е отседнал в хотел във Видин - най-бедния град в Европейския съюз.

 

Наско мечтае да си купи геймърска конзола. И ни показва спестяванията си, с които се гордее. За шест месеца е събрал близо 170 лева. С парите от портфейла той би имал достатъчно, за да си я купи. Но предпочита да ги събере сам.

 

Към буркана със спестявания, Наско ще добави още 20 лева, дадени му от румънския гражданин в знак на благодарност. Малко по малко момчето, живеещо в най-бедния регион в Европа, се надява до средата на следващата година да го напълни и да се зарадва с желания подарък.