Това разказват синдикалисти и служители на МВР

Полицаите, които охраняват границата ни, пътуват през изключително опасни пътища с камиони и в нарушение на закона. Това разказват синдикалисти и служители на МВР, които се страхуват да застанат пред камера с лицата си. Вчера камион с 15 техни колеги се обърна в дере

 

Това е пътят, по който командировани полицаи преминават с камион, за да стигнат до граничните постове. Кадрите ни изпрати един от мъжете, които са минавали по кошмарното трасе. Не желае да се споменава името му, така както и много от колегите му, които твърдят, че трагедията от вчера е била въпрос на време.  

 

За това ръководството на МВР знае още от ноември, когато синдикатите са правили проверка на условията на труд по границата.

 

Така са пътували и полицаите в преобърналия се камион в дълбокото 5 метра дере. Оцелелите разказвали за ужаса на колегите си. След падането кабината започнала да се пълни с вода и гориво.

 

Синдикатите са категорични, че в случая е нарушен законът, защото в каросерия можело да се превозва само техника на МВР. 

 

Синдикатите твърдят още, че не се спазва работното време. Затова настояват за оставки. 

 

А шестимата гранични полицаи, които останаха в болница след инцидента са в стабилно състояние.

 

Репортер:  Цеца Алексова