Полицията е обградила целия Париж в очакване на самоубийствени атаки

Полиция е обградила целия Париж и околности в очакване на самоубийствени атаки. А преследването продължава. Продължава мащабната операция за залавянето на терористите, разстреляли 12 души в редакцията на френското списание „Шарли Ебдо”.


В Париж и на север от столицата са мобилизирани всички сили на реда и дори части на армията. Френското вътрешно министерство обяви, че 88 000 души участват в преследването на двамата нападатели, включително 50 000 полицаи, 5000 служители на спецчастите, 32 000 служители на жандармерията и 1150 войници.  Търсенето на предполагаемите извършители е концентрирано в областта Пикардия, един от най-северните райони на Франция.


Полицията и жандармерията са обградили обширна гориста местност, за да попречат на заподозрените да избягат. До късно снощи продължаваше претърсването на две села в района, като служители на специализираните части проверяваха всяка къща.


Междувременно френските власти засега не правят пряка връзка между вчерашната стрелба в южните райони на Париж и кървавия атентат в „Шарли Ебдо”. Напрежението във френската столица се покачва.