В същия списък на вече „насъщни” технологии са 3D принтерите

 

Три технологии, смятани доскоро за новост или скъпа играчка за богаташи, ще се превърнат в основния двигател на икономиката през 2015-а. Кои са те?


IOT или „Интернет на нещата” е в водещата тройка технологични новости, развитието на които ще следим през новата година. Става дума за буквално свързването на всичко с всичко чрез Световната мрежа.


Дали хладилникът ви ще подава информация до работния ви компютър или НАП ще следи бензоколонките - това е „Интернет на нещата”. В телевизията ползваме тази технология денонощно, така всъщност виждате нашите преки връзки. В същия списък на вече „насъщни” технологии са и 3D принтерите - онези устройства, които могат да направят от пластмаса, но и от други материали на практика всичко. В България тази технология едва навлиза.


„В България за съжаление сме по-назад. Потребителите все още не знаят какви технологии за какво да използват. Но малко по малко се отваряме наистина на технологии”, обяснява Димо Димов, експерт по новите технологии.


А след най любопитните новости, без които вече са и всекидневие, влиза и дронът. Технологиите непрекъснато се развиват. Представете си, къде ще стигнем през 2016 година!


Технологиите вече са неразделими и се допълват една друга. Особено с дроновете, 3D принтирането е много свързано. И точно за това фирмите предлагат и са фокусирани върху разпространение на технологията, така че да може повече хора, било то бизнес или потребители, да могат да се възползват и да знаят как да я използват.


Според доклада над 1 милиард устройства от трите типа, ще бъдат продадени през тази година.


Повече по темата гледайте във видеото.